«En l'àmbit personal, el coronavirus de moment no ens està afectant més enllà del confinament i, per tant, la limitació d'activitat». La igualadina Núria Cañamares, periodista freelance especialitzada en cultura i arts escèniques, reflexionava ahir, a aquest diari, també a través d'un vídeo a la web (www.regio7.cat) sobre les primeres hores del confinament, una mesura, que deia, «entenem que s'ha de prendre per evitar la propagació del virus». El seu cercle més proper, família i amics, «ens trobem tots bé».

En l'àmbit laboral, explicava Cañamares, el fet d'haver de treballar des de casa no li resultava gens estrany perquè, «soc autònoma» però l'afectació, quant a la feina, «és evident». Totes les mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus, assegurava, estaven repercutint molt directament en la seva feina: «treballo en el sector de la cultura i s'estan ajornant moltíssimes activitats. Ara, toca revisar-les una a una per veure si s'han suspès o si s'han ajornat i, després, difondre-ho».

Una d'elles, remarcava, és la Mostra d'Igualada, la Fira d'Espectacles Infantils i Juvenils, referencial del sector al país: «Ja la teníem a tocar, s'havia de celebrar a final de març i l'hem hagut de suspendre». Enguany el certamen, que arribava a la 31a edició, del 26 al 30 de març, es va decidir suspendre dijous passat al migdia, hores abans de què es decretés la prohibició d'entrar i sortir de l'àrea d'Igualada. Com remarcava Cañamares, «ho entenem perfectament però és un cop molt dur per al sector, per tota la gent que estavem treballant amb molta il·lusió i per tota la gent que l'esperava».