Tancat i barrat. Des d'ahir a la nit ja no es pot passejar pel parc de l'Agulla, que mantindrà les portes tancades com a mínim dues setmanes. Com explicava ahir en un comunicat la Junta de la Sèquia i Aigües de Manresa, propietàries del parc, «tenint en compte la situació excepcional que s'està vivint en aquests moments a causa de la Covid-19», s'ha pres la «decisió de tancar l'espai fins al 27 de març, amb possibilitat de pròrroga segons com evolucioni la situació».

Aquest tancament s'afegeix a l'ampliació de mesures preventives decretades per l'Ajuntament de Manresa, que, des d'ahir al migdia i també fins al 27 de març, deixa de prestar atenció presencial a les oficines i instal»lacions del consistori i que atendrà la ciutadania per telèfon o Internet, que serà reforçada. Per atenció general es pot trucar al telèfon 010, que ha ampliat els horaris (de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 8 del vespre) o als telèfons de cada servei. Tota la informació es pot consultar a www.manresa.cat.

Les noves mesures -que se sumen al tancament dels equipaments municipals- es van prendre ahir al matí quan el consistori va activar el Pla Bàsic Municipal en fase d'Emergència, en resposta a la decisió de la Generalitat com a prevenció per evitar la propagació del coronavirus. Aquestes indicacions seran vàlides fins al dia 27, però es podran prorrogar o modificar en funció de com evolucioni la situació. Igualment, es recomana a tota la ciutadania i als establiments oberts al públic que segueixin les indicacions de les autoritats sanitàries i limitin al màxim els grups de gent, mantinguin una mínima distància, redueixin els desplaçaments i que es quedin a casa, sempre que sigui possible.

Serveis socials bàsics

Es mantindran oberts els serveis socials bàsics, com els CAP (Centres d'Atenció Primària), així com la Unitat d'Acollida de Sant Francesc; el menjador social; el Servei d'Atenció Domiciliària, el Xec-Servei i la Plataforma d'Aliments. El bus urbà funcionarà amb mesures preventives (el terç de la capacitat) i desinfecció de vehicles; i a l'edifici de La Florinda, la Policia Local atendrà urgències.