Ni dos dies. La directriu de la Generalitat per mantenir obert amb un terç de la capacitat els locals de menys d'un miler d'assistents va fer que, dijous i una part de divendres, diversos cinemes de la Catalunya Central encara mantinguessin l'activitat amb les restriccions especificades. Avui, ja ni un terç ni cap. Tancament fins d'aquí a 15 dies... o nou avís.

El Gremi de Cinema de Catalunya confirmava ahir que la majoria de cinemes del país tancaran les portes a partir d'avui com a mesura de prevenció per evitar contagis pel coronavirus. I tot i que en un inici el gremi havia adaptat l'exhibició a les normes que establia la Generalitat, finalment feia marxa enrere davant l'enduriment de les mesures de l'Executiu català i de l'espanyol.

Els cinemes havien estat, fins ahir a la tarda, els únics locals d'oci oberts, després del tancament en massa de museus, teatres, sales de concerts i locals d'oci nocturn a tot el país. Multicinemes Bages Centre de Manresa, París de Solsona, Guiu de la Seu d'Urgell i Yelmo d'Abrera abaixaven la persiana i se sumaven als tancaments anunciats amb anterioritat del cine Patronat de Berga i els dos equipamens anoiencs: Ateneu d'Igualada i Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui. A Puigcerdà, però, ahir a la nit continuaven pendents de la situació per decidir si obrien avui o no, amb el terç de l'aforament. El problema arribarà després: moltes de les grans distribuïdores estan ajornant les dates d'estrena de les novetats cinematogràfiques. Tot en suspens.