La Guàrdia Civil ha detingut a la província de Tarragona la propietària d'una protectora d'animals acusada de ser responsable de la mort de gairebé 500 animals. El cos policial va informar en un comunicat que a la dona se li imputen els delictes de maltractament animal, falsificació de documents i intrusisme professional. Durant més d'una dècada, la detinguda va donar mort a gairebé 500 animals de la protectora, va exercir funcions de veterinària sense tenir la titulació corresponent i també va falsificar documentació.

Els agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Deprona) del parc natural de delta de l'Ebre van iniciar la investigació d'aquest cas després de conèixer que a dos establiments d'una protectora d'animals de la zona es feien pràctiques il·legals.

La detinguda, segons va explicar la Guàrdia Civil, recollia els animals de la via pública, sobretot gossos i gats, per rebre una aportació econòmica de les administracions públiques i entitats. Quan l'animal estava malalt o era difícil que l'adoptessin, el sacrificava.