L'Ajuntament de Gironella ha posat en marxa aquest cap de setmana una campanya perquè els músics i persones que sàpiguen tocar instruments de la vila facin petits concerts des dels balcons de casa per combatre el coronavirus. El consistori va informar de la iniciativa, inspirada en el que ja s'ha fet a poblacions italianes, ahir al matí, a través de les xarxes socials. «Per combatre la Covid-19 proposem a totes aquelles persones que toqueu un instrument o sapigueu cantar que oferiu petits concerts de 5-10 minuts al balcó/terrat o finestra de casa».

A l'hora de tancar aquesta edició ja s'hi havien apuntat 21 persones. Aquesta tarda a partir de 2/4 de 6 faran les seves actuacions fins a les 7. El regidor de Cultura, Lluís Vall, va explicar a aquest diari que s'ha triat aquest horari perquè «són hores que la gent ja pot haver fet migdiada i no es molesta, i fins a les 19 h encara hi ha llum al carrer». Les primeres actuacions es van fer ahir a la tarda. L'ordre de les actuacions s'ha establert seguint el de les inscripcions, va indicar Vall.

El regidor de Cultura de Gironella va afirmar que a hores d'ara no saben si els concerts es faran cada dia o determinats dies, o bé només els cap de setmana. Es decidirà en funció del que «opini la gent». El regidor Lluís Vall va dir que hi ha famílies de poble que «ens ha felicitat». Els nens estan distrets mentre assagen. Alguns, ahir ho van fer unes quantes hores perquè l'actuació fos reeixida.

Aquesta proposta s'ha organitzat a través d'una xarxa de Whats-App per gestionar-ho. L'objectiu és clar: «Volem compartir la cultura i la música en viu, que aquests dies es veu afectada pel tancament de teatres, auditoris i espais d'oci», deia Vall.

Per unir-se a aquest grup i afegir-se per participar en aquests microconcerts cal enviar un sms al 605890060 amb la paraula ALTA i seguit de nom i cognoms. Des d'allà s'oferirà més informació sobre el que cal fer.