L'exdelegat del Govern a Catalunya i actual secretari d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, Enric Millo, va afirmar que és «absurd» el diàleg entre el Govern espanyol i la Generalitat per buscar una solució al conflicte si no es té compte el que va passar l'any 2017, quan es va celebrar l'1-O i es va declarar la independència.

Ho va dir en una entrevista d'Europa Press en publicar el llibre El derecho a saber la verdad. El testimonio del delegado del Gobierno en la Cataluña del 155 (Península), que relata la seva vivència en aquest càrrec, des d'on va intentar frenar l'1-O i després va ser una de les figures clau de l'aplicació del 155.

Millo va explicar que abans de l'1-O ja va haver-hi un intent de diàleg com l'actual: «El que està passant ara és el mateix que va passar l'any 2016 i 2017. Es va fer un espai de negociació», encara que assegura que no es va fer públicament perquè l'independentisme va demanar mantenir-ho en secret.

L'exdelegat del Govern considera que aquest intent de diàleg va fracassar per culpa de la Generalitat, i, encara que creu que el diàleg és la millor manera de resoldre els problemes, creu que no és cap novetat i que està condemnat al fracàs.