El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el rebuig del Govern al decret d'estat d'alarma en creure que "recentralitza competències" i "no frena" la propagació del coronavirus.

En un comunicat, Torra ha criticat que Sánchez no hagi aprovat "cap pla de xoc econòmic" i ha subratllat que per "responsabilitat" la Generalitat "continuarà prenent totes les mesures que consideri oportunes per garantir la salut i el benestar de la ciutadania".

Torra ha considerat "insuficients" les mesures aprovades per l'Estat i ha lamentat que no s'hagi comptat amb ells per definir-les. També ha tornat a reclamar a Sánchez que confini totalment Catalunya i tanqui les fronteres.

Durant la reunió de Sánchez amb els presidents de les comunitats autònomes, Torra ha destacat que la Generalitat fa dies que aplica mesures a Catalunya. Ha emplaçat de nou el president espanyol a confinar la ciutadania a casa, tancar els ports, aeroports i trens, tancar les fronteres i aïllar els focus principals: Catalunya i la Comunitat de Madrid.