17 de març de 2020
17.03.2020

L'escola Doctor Ferrer d'Artés avisa del contacte d'una mestra amb un cas de Covid-19

No hi ha cap contagi al centre però s'ha activat el protocol de comunicació als familiars dels alumnes

16.03.2020 | 23:25

L'escola d'educació infantil i primària Doctor Ferrer d'Artés va avisar ahir del contacte directe d'una mestra d'infantil amb un familiar seu que ha donat positiu en la prova de la Covid-19. La professora ha presentat alguns símptomes lleus, però està confinada a casa seva i fins ahir al vespre no s'havia confirmat que s'hagi contagiat del coronavirus.

«No hi ha cap cas confirmat de ningú del centre que estigui infectat per la Covid-19», puntualitzava ahir la regidora d'Ensenyament d'Artés, Eli Carracedo, després d'haver parlat directament amb la direcció del centre, «però s'ha seguit el protocol d'avís a totes les famílies», tal com es recomana per part del departament de Salut en aquests casos.

Tan bon punt es va tenir coneixement del cas, l'escola va contactar amb el Centre d'Atenció Primària d'Artés, que va indicar la necessitat d'avisar tot l'entorn de la professora d'educació infantil sobre la situació, i això també inclou els alumnes de l'escola, que ja va tancar portes al final de la jornada de dijous passat com la resta de centres de Catalunya.

La direcció de l'escola va enviar un comunicat intern a les 400 famílies dels escolars del centre explicant el cas, si bé la regidora insisteix que «no hi ha cap alarma», i que simplement s'han seguit les recomanacions dels serveis sanitaris per mantenir informades les famílies sobre la situació. Carracedo explicava que la mestra està confinada a casa seva amb simptomatologia lleu, i sense que s'hagi confirmat que es tracti d'una infecció per coronavirus, i si no augmenta és possible que ni tan sols se li acabi fent la prova, apuntava la regidora.

En el comunicat que es va enviar als pares dels alumnes es recomana continuar amb el confinament actual als domicilis decretat per l'administració, i que en cas de presentar símptomes es truqui al 061 o es contacti amb el CAP més proper.

La regidora d'Ensenyament d'Artés, Eli Carracedo, afegia que amb aquest comunicat també es vol conscienciar les famílies que tinguin una especial cura a l'hora d'evitar el contacte dels nens amb els avis, tenint en compte que «els infants potser no tenen símptomes o són molt lleugers, i en canvi, poden ser igualment transmissors de la malaltia» i afectar la gent gran, que és el col·lectiu més vulnerable al coronavirus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook