Els ajuntaments de la Conca d'Òdena han consensuat una sèrie de mesures econòmiques com la reducció de taxes o la suspensió de quotes per pal·liar els efectes del coronavirus en el territori més afectat de Catalunya.

Aquest pla de contingència econòmica preveu la reducció proporcional durant els dies de tancament forçós de les taxes que afectin totes aquelles activitats privades en aplicació del decret del Govern espanyol, com la de gestió de residus comercials que afecta bars i terrasses; la taxa d'ocupació de via pública, que també afecta aquests negocis; i la taxa de mercats ambulants.

Una altra mesura consensuada és un pla de xoc a proveïdors que implica una reducció de terminis de pagaments als proveïdors i que els ajuntaments actuïn com a dinamitzadors econòmics per generar una dinàmica d'activació econòmica al territori.

El pla també preveu la suspensió temporal de les quotes de serveis municipals no prestats durant l'estat d'alarma com l'ús dels espais cívics, escoles de música, escoles d'art, entre d'altres.

«Anem treballant amb un grup de persones que estan plantejant un escenari que, a més de la contingència sanitària, anirà també dedicat a la contingència econòmica», va assegurar ahir Marc Castells, alcalde d'Igualada.