La Fundació Althaia de Manresa ha fet una crida al món de la indústria, ferreteries, sector sanitari, veterinari i a tothom qui pugui aportar mascaretes.

L'ens assistencial de referència a la Catalunya Central necessita urgentment màscares tipus FFP2 i FFP3, el material que s'aconsegueixi es pot portar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Cal recordar que les persones ingressades per coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Déu són en una mateixa planta de la part històrica de l'edifici.

Els atenen professionals de medicina interna a més a més d'especialistes en diverses especialitats com cardiologia, pneumologia i neurologia, segons les afectacions que puguin presentar els pacients, que en molts casos tenen patologies prèvies. A això s'hi suma l'equip d'infermeria.

Donació de l'associació xinesa

D'altra banda, representants de l'Associació Xinesa de la Catalu-nya Central van fer ahir donació a l'Ajuntament i a la Policia Local de Manresa i també als Mossos d'Esquadra i Policia Nacional de material sanitari i higiènic per fer front a la crisi del coronavirus.

En concret, la donació consta de 3.400 màscares i diverses caixes d'alcohol sanitari, productes desinfectants i tovalloletes. Tot plegat té un valor aproximat de 6.000 euros. L'alcalde Valentí Ju-nyent i regidors que celebraven en aquell moment una reunió del comitè de crisi al consistori van agrair el gest a l'associació que arriba en un moment especialment delicat per la mancança de material de protecció contra l'expansió de la pandèmia.

El president de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central, Kangnian Chen, i altres representants de l'entitat van portar el material a l'ajuntament.

Protecció Civil de Manresa es farà càrrec del material, que es distribuirà a la Fundació Althaia i entre professionals i voluntaris que treballen contra el virus.

Posteriorment, els representants de l'associació xinesa es van desplaçar fins a la seu de la Policia Local de Manresa i a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on també van fer donació de material.