Itàlia allargarà el confinament més enllà de la data límit del 3 d'abril, segons ha admès el primer ministre, Giuseppe Conte, en una entrevista al diari 'Corriere della Sera'. Segons Conte, les mesures preses fins ara estan ajudant a evitar el "col·lapse del sistema" aran del coronavirus i s'està arribant al pic de contagi i es confia que es començaran a disminuir els contagis "en uns dies". "No podrem tornar immediatament a la vida normal abans", ha assegurat l'italià. El primer ministre del país transalpí ha demanat a tothom "sentit comú" i ha remarcat que segueixen treballant en un decret d'inversions públiques per fer front al xoc econòmic i "protegir" empreses estratègiques.

"Les mesures que hem pres, les que han provocat el tancament de la majoria de les empreses i les escoles del país, es prolongaran quan arribi el final del termini", ha assenyalat Conte en l'entrevista, en la qual ha subratllat que "les mesures restrictives funcionen".

"Estem més que satisfets amb tots els passos fets fins ara", ha defensat el primer ministre italià, que ha remarcat que totes els decisions es prenen segons en els principis de "transparència", "rigor", "adequació" i "proporcionalitat".

A més, Conte ha anunciat que el govern italià prepara un nou decret, que se suma al ja aprovat aquesta setmana, amb mesures econòmiques per fer front a la crisi pel coronavirus. "Crec que estarem a punt per signar-lo en dues setmana", ha dit Conte.

Itàlia és el país europeu més afectat pel coronavirus, amb més de 35.000 positius i prop de 3.000 morts. En les darreres 24 hores, s'han produït 475 noves defuncions, la xifra més alta fins ara. El nombre total de morts a Itàlia per covid-19 és ja pròxim al registrat a la Xina, on es va començar al virus, que es troba en 3.200 morts.