Ahir, a la tarda es va fer públic que 4 pacients ingressats a l'hospital de Berga han donat positiu a la prova de la Covid-19, així com també 6 professionals del centre, segons fonts de l'hospital. L'estat dels pacients hospitalitzats «és moderadament greu».

Pel que fa als professionals, «estan en règim d'aïllament i seguiment domiciliari». Els pacients estan ingressats a la segona planta del centre berguedà tal com va avançar aquest diari dimecres a la seva edició web. Aquesta planta està reservada per atendre pacients que tinguin coronavirus o que són sospitosos de tenir-ne. Les portes estan tancades i els professionals van equipats amb un equip de protecció.

D'altra banda, la detecció dels casos de coronavirus ha obligat a enviar a casa professionals d'infermeria de la tercera planta. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents, 6 infermeres i 4 auxiliars d'infermeria dels torns del matí i de la tarda de dimecres que havien estat en contacte amb els professionals que han contret la nova malaltia, han estat enviades a casa seva durant una setmana. Es tracta d'una mesura preventiva per descartar que també hagin contret la Covid-19.