Les parelles de Manresa, Calaf, Martorell i Figueres que estan atrapades en un creuer a Xile han sortit avui de Valparaíso i han iniciat el viatge cap a San Diego sense haver pogut baixar a cap port xilè. La previsió del creuer era fer un viatge amb el vaixell de l'Argentina fins a Santiago de Xile, on la majoria dels passatgers, 2.000, tenien els seus vols per enllaçar amb els vols de retorn als seus països.

Tenen prevista l'arribada al port de San Diego (Califòrnia) per al dia 30 de març, sense cap aturada. A Xile, l'únic que van poder fer va ser carregar els dipòsits de combustible i les neveres del menjar. Ahir, el departament d'Acció Exterior de la Generalitat es va interessar per la situació d'aquests catalans, arran de la notícia publicada a Regió7 ahir.

Fonts de l'esmentat departament han indicat que es posaran en contacte amb un dels seus delegats a l'Argentina per prestar auxili en el retorn a aquest grup de catalans.

Ferran Parera estava ahir preocupat per les dificultats que poden trobar en el retorn, ja que les notícies que els arribaven de mitjans de comunicació de Califòrnia eren de confinació de tot l'Estat. Fonts de la Generalitat han indicat que es poden mirar les possibilitats de volar des de Mèxic. Fins ara, el Govern català ha tractat 200 casos, amb 600 catalans a fora.