L'Estat acumula més de 1.300 morts i frega els 25.000 casos de coronavirus, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. En total, han perdut la vida 1.326 persones, 324 en les últimes hores. Hi ha 24.926 contagiats, 4.946 més. Es tracta d'un increment del 24%, superior al d'aquest dijous, que va ser del 16,5%. Hi ha 1.612 pacients ingressats a l'UCI, 471 més que ahir.

A la Comunitat de Madrid es registren 8.921 casos, amb 804 morts. Per darrere se situa Catalunya, amb 4.203 positius i amb 122 persones que han perdut la vida. També hi ha hagut 2.125 altes a tot l'Estat, 540 en les últimes 24 hores.

Al Principat hi ha més de 300 persones estan ingressades en estat crític o semicrític a l'UCI.Segons el darrer balanç, la xifra d'infectats diagnosticats a Catalunya és de 4.203 i de 122 morts.

A l'autonomia on les unitats de cures intensives estan més ocupades és Madrid amb 767 persones, 117 més que ahir. Pel que fa a les defuncions, en les últimes 24 hores n'hi ha hagut 40 a Catalunya i 176 a Madrid.

Es constitueix un comitè científic amb sis experts per fer front a la pandèmia

Per intentar reconduir la situació, el govern espanyol ha constituït un comitè científic amb sis experts encapçalat pel director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Entre els primers membres del grup hi ha el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla; el responsable del laboratori encarregat de vacunes i hemo derivats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Agustín Portela o el professor de Bioestadística i Epidemiologia de l'Escola Pública de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Miguel Hernán.

A més, el comitè compta amb la subdirectora general d'Epidemiologia de la Generalitat Valenciana, Hermelinda Vanaclocha; la directora de la Unitat d'Investigació en Cures i Serveis de Salut de l'Institut Carles III, María Teresa Moreno-Casbas; la viròloga del Centre Nacional de Microbiología del Carles III, Inmaculada Casas; i el coordinador de Malalties Infeccioses de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, Javier Arranz.