El manresà Josep Maria Roma i Joan Aguiló, que va ser veí de Manresa durant dècades tot i que actualment no hi resideix, han aconseguit bitllets per tornar a casa fent la ruta Filipines-Singapur, Singapur-Amsterdam i Amsterdam-Barcelona. Tots dos eren de viatge des del passat dia 21 de febrer, Festa de la Llum a Manresa, i aquesta setmana, quan es trobaven a la illa de Cebu de Filipines, es van trobar que van tancar fronteres i els van anul·lar el vol que tenien contractat per tornar a casa. Finalment, aquest matí de dissabte han aconseguit bitllets per fer el camí de tornada per una altra ruta diferent a la prevista inicialment.

Per a les persones que es trobin en situacions semblants, la Generalitat ha posat a la seva disposició les delegacions del govern exterior. Els seus familiars i amics poden trobar informació aquí. Segons informació de la conselleria d'Exteriors de la Generalitat, en el cas d'un altre manresà que està a Perú, Isaac González, podria ser que hi hagi un vol de repatriació que surti els propers dies.

Tota la informació sobre la història que els ha tocat viure als dos manresans per culpa de la pandèmia del coronavirus la podeu trobar en aquest enllaç.