Un menor de 15 anys es troba en estat crític i una desena de persones estan ferides de diferent consideració per la cadena de sismes que va sacsejar ahir la capital de Croàcia, Zagreb. Els sismes han deixat danys materials abundants, començant pel centre històric de la capital.

La majoria dels ferits van ser de caràcter lleu,segons el director de l'hospital infantil de la ciutat, doctor Zarko Rasic. El sisme més fort que va registrar Zagreb va ser de magnitud 5,4 a l'escala de Richter. Aquest terratrèmol va ser registrat a les 06.40 hores del matí i es va percebre a diversos països veïns. La sacsejada va enderrocar parcialment una de les dues torres de la catedral de Sant Esteve i la de Sant Ladislau, l'edifici insígnia de la capital del país balcànic.

Les imatges recollides pel mitjà croat 24sata exhibeixen un alt grau de destrucció als carrers del centre històric de la capital a causa del sisme, amb diversos cotxes aixafats per la runa i alguns carrers coberts pels materials caiguts dels edificis.

Les autoritats croates van avisar la població que mantingués la distància durant les operacions de rescat i la cerca d'atenció mèdica davant la pandèmia de coronavirus que afecta el país balcànic.