El Consell General de Col·legis Oficials de Metges d'Espanya (CGCOM) ha reclamat que no passi "ni un dia més" sense que els equips assistencials tinguin les mesures de protecció necessàries. "És d'extrema urgència protegir el nostre 'escut' protector'", adverteixen en un comunicat, on també reclamen que se'ls doni procés diagnòstiques que facilitin mecanismes d'aïllament i quarantena. A més, també demanen que s'augmentin les mesures d'aïllament comunitari a tot el territori, mentre que exigeixen que es traci "una política nacional ferma" dels recursos humans en salut.

Al comunicat apunten que cal estratificar l'assistència, crear entorns assistencials específics per a l'atenció de coronavirus i evitar "entrar en cap lluita estèril per absorbir personal" entre comunitats autònomes. "Els metges s'han posat a disposició de les autoritats sanitàries, ara toca posar ordre en la planificació i distribució", subratllen.

En relació a les mesures d'aïllament, recorden que s'està en un estat d'alarma i que és aquest mecanisme el que ha de marcar la intensitat de les decisions, que creuen que ha d'augmentar. "Toca aplaudir als servidors públics, però és obligatori complir amb les restriccions i assumir la responsabilitat coma ciutadans", recorden.