La Comunitat de Madrid ja va atendre ahir el primer centenar de pacients amb coronavirus, tots de caràcter lleu, al pavelló 5 del recinte firal d'Ifema, on fins ahir es van instal·lar de manera provisional 300 llits. En total, més d'un centenar persones van arribar al llarg del dia d'ahir derivades de diferents centres hospitalaris.

El coordinador de la construcció de l'hospital temporal, José Pérez Blanco, va afirmar que l'hospital que ja acull des d'ahir als seus primers pacients ha estat fruit d'una construcció que s'ha desplegat en un temps «rècord».

«En l'àmbit sanitari no conec res d'igual excepte l'hospital de Wuhan (la Xina) i els hospitals de campanya de l'exèrcit», va explicar Blanco en declaracions remeses als mitjans per a recalcar que aprofitant tota la capacitat que ofereixen els mòduls instal·lats en Ifema, aquesta instal·lació seria «l'hospital més gran d'Espanya».

El coordinador de la construcció de l'hospital provisional va assenyalar que el muntatge d'arquitectura ja està finalitzat i que des del punt de vista tècnic només resta la instal·lació dels gasos sanitaris als pavellons 7 i 9, de la qual s'encarreguen diverses empreses proveïdores de manera coordinada.

«Volem que estigui acabat dimarts [demà] al matí», va apuntar Blanco per a assenyalar que demà estaran a la disposició de forma completa gairebé 1.400 llits.