L'Ajuntament de Berga ha decidit reduir el servei de la tarda del bus urbà, que d'ençà de la declaració de l'estat d'alarma que imposa limitacions estrictes de la mobilitat ha vist com els usuaris han baixat en picat. A partir d'avui només estarà en servei de 2/4 de 7 del matí fins a les 2 del migdia, segons van informar ahir fonts del consistori berguedà.

Fonts municipals han informat que la reducció d'horaris s'aplicarà a partir d'avui, dimarts 24 de març, «per tal d'adaptar-se a les noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers, amb l'objectiu de combatre la propagació del coronavirus». A partir d'avui «només s'oferiran els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal» i se suprimeixen els de la tarda.

El servei de bus urbà de Berga disposa d'un total de 26 trajectes de dilluns a divendres i de 8 trajectes els dissabtes feiners. Amb la reducció del servei s'oferiran 14 recorreguts de dilluns a divendres i es mantindran els 8 del dissabte. El servei estarà en funcionament de les 7.30 a les 14 h. Fonts municipals han indicat que «les mesures adoptades pel consistori berguedà s'adeqüen a les restriccions de mobilitat actuals» fruit de l'estat d'alarma pel coronavirus.