Berga, Gironella i Puig-reig. Aquests tres són els únics centres d'assistència primària que romanen oberts al Berguedà. Ahir dilluns va ser el primer dia que el servei d'atenció primària de tots els municipis de l'Alt Berguedà es van centralitzar al CAP de Berga. El centre d'assistència primària de Guardiola de Berguedà només manté obert el Punt d'Atenció Continuada de les 8 del matí a les 8 del vespre, segons van informar fonts de l'ICS. Pel que fa als serveis d'atenció primària de totes les poblacions del nord de la comarca -Gósol, Saldes, Vallcebre, Bagà, la Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug i Sant Julià de Cerdanyola- s'han derivat a Berga.

Informació dels ajuntaments

Ajuntaments com el de Saldes i Guardiola de Berguedà van fer públic un comunicat a les seves xarxes socials en què expliquen aquest canvis. Informen que «no s'ha d'anar a l'ambulatori de Berga de forma presencial». En cas de necessitat, cal trucar al 93 821 27 44 i l'ambulatori de Berga enviarà un servei mèdic a domicili».

També es deriven al Centre d'Assistència Primària de Berga els casos dels consultoris del nucli de Cercs, la Rodonella, Sant Corneli i Sant Jordi, així com també el de Vilada, segons han confirmat a aquest diari fonts de l'ICS.

Segons les mateixes fonts, a més a més del de Berga, des d'ahir dilluns es mantenen oberts el centre d'atenció primària de Gironella, que també dona servei al poble d'Olvan i al nucli de cal Rosal, que depèn de tres municipis, i el de Puig-reig, que atén els serveis de Casserres.