L'activista Greta Thunberg ha revelat aquest dimarts que està tancada a casa amb símptomes similars als del coronavirus, tot i que ha explicat que a Suècia no es realitza la prova als que no requereixin tractament mèdic urgent.

Thunberg ha publicat al seu compte d'Instagram que va decidir aïllar-se a l'arribar d'un viatge per Europa central fa dues setmanes i que fa deu dies va començar a sentir "alguns símptomes" com cansament, calfreds, mal de coll i tos. El seu pare, que havia viatjat amb ella a Brussel·les, també va començar a mostrar símptomes "molt més intensos" i amb febre.

"No m'he fet la prova de la Covid-19, però és molt probable que el tingui, atesos els símptomes i circumstàncies", segons la jove activista, que està ja "pràcticament recuperada".

Si és el cas, ha admès que amb prou feines es va sentir malalta - "el meu últim refredat va ser molt pitjor" -, pel que ha cridat a la població jove a no abaixar la guàrdia perquè podria donar-se el cas que no se n'adonessin d'haver tingut el virus. "Pots passar-lo a persones dels grups de risc", ha advertit.

"Els que no pertanyem a un grup de risc tenim una enorme responsabilitat, les nostres accions poden ser la diferència entre la vida i la mort per a molts altres", ha afegit.