El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, va anunciar ahir un confinament «total» durant tres setmanes per contenir l'expansió i el contagi del coronavirus al país. Una mesura que afecta 1.300 milions de persones i que suposa el tancament més dràstic d'aquest tipus a escala mundial. El confinament al país començava aquesta mitjanit.

«Oblideu-vos de sortir de casa els propers 21 dies», va anunciar Modi, en un discurs a la nació en què va defensar la mesura per «salvar l'Índia», segons va informar la cadena NDTV. «21 dies pot semblar molt, però és l'única manera de garantir que tothom estigui fora de perill».

Modi també va fer una crida a mantenir les distàncies, una mesura que, va avisar «no és només per a pacients». «El distanciament social és l'única manera de lluitar contra el virus», una recomanació que va adreçar a «tots els ciutadans, totes les famílies, i fins i tot al primer ministre», va afegir. Modi va assenyalar en el seu discurs a la nació que «una única persona infectada pot contagiar-ne centenars en setmanes», ja que el virus «s'estén com el foc». Les autoritats índies van confirmar, ara per ara, més de mig miler de casos, entre els quals nou morts.

El cap de govern indi va recalcar que durant aquest període de confinament, inicialment de tres setmanes, els subministraments bàsics estaran garantits i que es destinaran més recursos a reforçar el sistema sanitari. En la darrera setmana ja s'han aplicat bloquejos en grans ciutats i s'han suspès mitjans de transport.