Espanya ha sumat 832 morts per coronavirus les últimes 24 hores i 8.189 positius en covid-19. L'últim balanç fet públic aquest dissabte pel Ministeri de Sanitat és de 5.690 defuncions per coronavirus i 72.248 casos confirmats.

La xifra de morts suposa la més elevada de defuncions en un sol dia registrada des de l'inici de la crisi, situació que ja es va donar aquest divendres amb 769 morts. Sanitat xifra en 4.575 les persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) - 410 més que el dia anterior-. També s'han donat d'alta 12.285 pacients, 2.928 més que aquest divendres.

La Comunitat de Madrid continua sent l'autonomia amb més afectats, amb 21.520 positius i 2.757 morts, seguida de Catalunya amb 14.263 casos i 1.070 morts.

Prop del pic de contagis, segons Simon

El director de Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simon, ha insistit que s'està "molt a prop" del pic de contagis per coronavirus a l'Estat però que la saturació de les UCI va "amb retard" i podria arribar a finals de la propera setmana o inicis de la següent.

Per això, ha instat a fer "esforços extra" per controlar la transmissió i evitar que hi hagi més pacients ingressats. Més encara tenint en compte que hi ha diverses autonomies que estan "al límit" de la seva capacitat d'UCI i d'altres "es van apropant progressivament". Més enllà de l'anàlisi estatal, ha concretat que en algunes zones poden estar "superant" el pic de la corba de contagis però ha afirmat que cal ser "cauts" perquè es tracta de dades preliminars.