La campanya de la renda i patrimoni del 2019 arrencarà aquest dimecres, 1 d'abril, per a la modificació i presentació dels esbor-ranys de les declaracions, el termini de les quals es prolongarà fins al pròxim 30 de juny, després de mantenir l'Agència Tributària el calendari inicialment previst malgrat la crisi sanitària del nou coronavirus.

L'Agència Tributària ha considerat «especialment important» en les circumstàncies actuals derivades de la crisi sanitària de la Covid-19 mantenir la campanya de la renda en les dates inicialment previstes perquè com més aviat millor els contribuents puguin rebre les seves devolucions, atès que el 70% de les declaracions surten a retornar i gairebé el 90% de les mateixes es presenten per Internet.

A més, amb l'inici de la campanya aquest dimecres, dos dies més tard, el divendres 3 d'abril, els contribuents començaran a rebre les seves devolucions en els casos que correspongui. En aquest sentit, prop del 70% de les declaracions surten a retornar, i les que surtin a ingressar només es comencen a pagar a final de campanya, el mes de juny. A més, prop del 88% de les declaracions es confeccionen per Internet, recorden des d'Hisenda.

Des de dilluns passat els contribuents poden subscriure's a l'app de l'Agència tributària i accedir a les seves dades fiscals en la pàgina web de la AEAT a través del sistema REN0, el certificat o la Clau PIN, així com en l'aplicació. A més, els contribuents poden sol·licitar el número de referència des del passat 6 de març per les mateixes vies.

Serà aquest dimecres, quan s'inicia la campanya de la renda i patimoni que els usuaris podran gestionar les seves declaracions per Internet. Podràn fer les gestions a través del servei de tramitació Renda Web, i de l'aplicació pels dispositius electrònics, així com fer ús del servei telefònic d'informació tributària de renda, que romandrà fins a la data d'entrega de la declaració.