El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies distribueix en residències la primera compra que ha aconseguit de material de protecció. Es tracta d'una primera comanda de 210.000 mascaretes FFP2, 100.000 mascaretes quirúrgiques, 200.000 guants d'un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres de protecció per un valor total de 1,69 milions d'euros. Es prioritzaran els centres residencials amb presència de casos positius o amb simptomatologia pròpia del coronavirus. Els kits de protecció s'han començat a distribuir aquest diumenge a primera hora del matí. Els rebran primer els centres amb casos de contagi, mentre que la resta ho farà entre aquesta tarda i dilluns al matí.

Un avió procedent de Hong Kong va arribar dissabte al vespre amb aquest material. El material es distribuirà entre les residències de gent gran, de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, els centres d'infància i d'atenció a dones víctimes de violència masclista, els centres de persones refugiades, les residències de persones amb addiccions i amb VIH, i els serveis d'atenció domiciliària d'entitats socials.

La gestió d'aquesta compra ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos catalans i catalanes d'origen xinès, que han aportat els seus contactes i el seu coneixement del sistema productiu xinès, el qual, a hores d'ara, és el màxim referent internacional en la producció i distribució de material de prevenció.

El repartiment d'aquest material s'està realitzant a través d'un dispositiu logístic preparat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i prioritzarà els centres residencials amb presència de casos positius o amb simptomatologia pròpia del coronavirus.

El Departament ja prepara una nova compra més gran de material que ha d'arribar en els propers dies.