Les ordres de confinament domiciliari dictades a Espanya i a molts altres països van sorprendre a milers de ciutadans de l'Estat a l'estranger, des d'on intenten tornar el més aviat possible. Des que va començar la crisi del coronavirus, la companyia Iberia ha repatriat ja en vols especials a més de 6.000 persones des de l'Argentina, l'Equador, Colòmbia, Japó, Perú, Polònia, República Dominicana, Senegal i Uruguai.

En aquests vols, que es realitzen amb el suport de el Ministeri d'Afers Exteriors, de la seva xarxa d'ambaixades i consolats, així com de les ambaixades de diferents països a Espanya, van viatjar sobretot ciutadans espanyols, però també estrangers autoritzats pels seus respectius governs. Iberia està pendent també de les pertinents autoritzacions per operar altres vols amb Panamà i Algèria

D'altra banda, Iberia està col·laborant també en el transport de material sanitari a Espanya i ha obert un corredor aeri amb la Xina, que operarà amb els seus Airbus A350. Així, en col·laboració amb la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin) i el Grup Oesía d'alta tecnologia, l'aerolínia ha programat tres vols amb Xangai que aterraran a Madrid els dies 30 i 31 de març i l'1 d'abril, i que portaran a Espanya 90 tones de material sanitari. Després d'aquests, està previst operar tres vols setmanals amb el mateix objectiu.