La patronal Foment del Treball creu que s'hauria d'establir un procediment perquè l'Estat assumeixi el 75% dels costos laborals del permís retribuït recuperable entre el dilluns 30 de març i el dijous 9 d'abril «en el cas de les empreses que no tinguin la liquiditat necessària».

Foment ha lamentat la «improvisació i precipitació» d'aquestes mesures, anunciades «durant un cap de setmana i d'aplicació immediata en 24 hores, sense proporcionar el marge suficient a les empreses per organitzar i atendre totes les seves obligacions amb empleats, proveïdors i clients».

Pimec, l'ens que representa la petita i mitjana empresa, critica les mesures i que les empreses hagin d'avançar el pagament de 15 dies del permís retribuït recuperable, i ha titllat la mesura «d'improvisada, poc responsable i de nul·la sensibilitat empresarial».

Per altra banda, la decisió ha estat en general ben rebuda pels presidents autonòmics, encara que amb crítiques, com les del lehendakari, Iñigo Urkullu, que va exigir a Sánchez que cada comunitat pugui decidir quines activitats econòmiques són essencials.