Unes 1.160 empreses catalanes han ofert la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l'emergència provocada pel coronavirus i s'han registrat en el marketplace creat pel Govern que posa en contacte empreses que ofereixen serveis i les que els necessiten.

L'agència per a la competitivitat de la Generalitat, ACCIÓ, ha creat aquest web, que recull ofertes i demandes i posa en contacte les empreses que ofereixen les seves capacitats amb qui les demanen. L'objectiu és proveir de material el sistema sanitari de Catalunya i que la indústria catalana disposi del material de protecció necessari per poder desenvolupar la seva activitat amb seguretat. A més, recull iniciatives de teletreball, impressió 3D i altres eines innovadores que permetin fer front a la crisi sanitària amb noves tecnologies.

ACCIÓ assegura ja haver validat més de 600 empreses catalanes que s'han registrat en aquest espai digital, que es va posar en marxa la setmana passada.

Es tracta d'empreses que ofereixen les seves capacitats o que tenen demandes en els àmbits de les màscares quirúrgiques i de seguretat, les matèries primeres necessàries per produir productes sanitaris, productes EPI i material sanitari de protecció, respiradors, desinfectants, plataformes de teletreball, serveis i material d'impressió 3D.

En aquesta iniciativa, es poden unir empreses i fabricants de diferents punts de la cadena de producció per garantir des del subministrament fins a la fabricació de solucions que permetin fer front a l'actual emergència sanitària.