102.136 casos confirmats de coronavirus a tot l'estat i 9.053 morts. Aquest és el darrer balanç del Ministeri de Sanitat. En les últimes 24 hores, s'han registrat 7.719 nous contagiats, un 8,2% més que el dia anterior, i 864 morts. El nombre de decessos torna a fixar un rècord en el recull de dades però disminueix en percentatge respecte del dia anterior, amb un 11% davant del 12% d'aquest dimarts.

Pel que fa als pacients que han requerit ingrés a les UCI, des que va començar la crisi de la covid-19 l'han necessitat 5.872 persones, 265 més que el dia anterior. També creix el nombre de curats. Ja s'han donat d'alta 22.647 persones, 3.388 més que aquest dimarts. Un xifra que suposa un increment del 18%.

La comunitat de Madrid continua concentrant el major nombre d'afectats amb 29.840 casos i 3.865 víctimes. En aquesta comunitat, també han requerit UCI 1.514 pacients i hi ha hagut gairebé 11.000 altes mèdiques. Catalunya, en segona posició, acumula gairebé 20.000 infectats confirmats i 1.849 morts. La segueixen Castella-la Manxa amb 7.047 casos i 774 morts; Castella i Lleó amb 6.847 confirmats i 585 defuncions i el País Basc, amb 6.838 casos i 369 morts.

La doctora del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, assegura que les últimes dades continuen confirmant que s'enfronta una fase "d'estabilització" de la pandèmia. Sierra ha insistit que les xifres que s'estan notificant corresponen a persones que es van contagiar fa setmanes i que, si es tenen en compte les dades d'hospitalitzats, la valoració de les mesures que s'estan aplicant és "positiva". Malgrat això, ha insistit que la principal preocupació se centra ara per ara en els pacients ingressats a les UCI. "Són el nostre objectiu", ha dit.

Simón diu que sembla que ja s'ha arribat al pic de casos de coronavirus i "estem baixant"

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, coincideix amb María José Sierra i ha afirmat que sembla que ja s'ha assolit el pic de casos de coronavirus. "Ja estem baixant", ha opinat Simón aquest dimecres en una intervenció per videoconferència a la roda de premsa de tècnics de cada matí a Moncloa. "Ja no estem en el cavall de batalla de si arribem o no al pic, sembla que ja hi som i que estem baixant. El cavall de batalla és aconseguir que el sistema nacional de salut sigui capaç de garantir la cobertura adequada de tots els pacients i el seu tractament", ha dit. Per això, cal aconseguir que vagi baixant de "forma dràstica" el nombre d'hospitalitzats i pacients a l'UCI.

"Les dades semblen indicar que anem en la bona direcció" amb una baixada dels nous casos que requereixen UCI, ha opinat Simón, que ha remarcat que no es podrà valorar bé fins a finals de setmana i principis de la que ve. La doctora del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha apuntat que sembla que a algunes autonomies, com Madrid, ha baixat la pressió sobre els hospitals i les UCI.