L'Hospital d'Igualada ha arribat a tenir el 40% del personal infectat o confinat a casa durant aquesta pandèmia, però gradualment s'hi han anat incorporant professionals assistencials. Ara l'activitat a les plantes d'hospitalització i UCI estan a ple rendiment.

Els 8 llits d'UCI estan a disposició i se n'han habilitat 8 més, 6 d'ells a quiròfans, segons han explicat fonts del mateix centre sanitari. Ahir al matí es van habilitar 45 llits a les unitats d'hospital de dia mèdic i quirúrgic, i 25 llits a les sales d'espera de consultes externes. Aquests llits, donatiu d'alguns fabricants, han estat descarregats i muntats gràcies al Parc de Bombers d'Igualada.

Fonts de l'entitat assistencial, que ha viscut una gran pressió les darreres setmanes, quan han tingut entre 25 i 30 ingressos diaris, destacaven ahir «la bona gestió i coordinació entre els dispositius assistencials, ICS i Consorci Sanitari de l'Anoia, d'acord amb la Regió Sanitària (Servei Català de la Salut), així com la disposició de l'Ajuntament d'Igualada i de la resta de municipis de la Conca d'Òdena».