La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir que 171 professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada s'han reincorporat a la seva feina des de l'inici del brot de coronavirus. A més, ha afegit que des de l'11 de març s'han fet 42 noves contractacions en aquest centre i que també s'hi han incorporat una vintena d'infermeres procedents cos de Bombers de la Generalitat.

Amb aquestes dades, Vergés ha garantit que l'Hospital d'Igualada recupera «la seva capacitat assistencial» de 225 llits, més l'ampliació de 75 llits i vuit UCI més que s'han fet (ara n'hi ha 16 en total). Això permetrà, segons Vergés, que no calgui fer tantes derivacions a l'Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat del Vallès. En els primers dies del conflicte també es van derivar malalts cap a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Aquesta darrera setmana, l'Hospital d'Igualada ha tingut ja una reincorporació progressiva de personal que havia quedat en aïllament i ha alleugerit la càrrega per als seus professionals.