La diputada Carolina Telechea (ERC) portarà al Congrés de Diputats la inconcreció del Reial Decret sobre la possibilitat que els treballadors de la conca d'Òdena que havien d'entrar o sortir del recinte del superconfinament poguessin demanar una baixa laboral amb caràcter retroactiu del 13 de març.

La diputada igualadina, número 2 d'ERC al Congrés, ha alertat que el Reial Decret del passat 31 de març «no cobreix amb la prestació per incapacitat temporal als treballadors de feines no essencials confinats a la Conca d'Òdena que no han pogut anar a treballar des del 13 de març ni tampoc d'aquells que treballen a la Conca i resideixen a fora». Telechea, ha demanat al govern espanyol una «rectificació immediata» del reial decret que regula les baixes per incapacitat temporal en confinaments totals com el de la Conca d'Òdena i que les limita només als treballadors d'activitats essencials així com també per aquells que treballen a la Conca però resideixen fora.

La diputada ha lamentat que amb el decret es «vulnerin» drets i ha dit que es produeix un «greuge» en deixar fora de la prestació els treballadors d'activitats no essencials que igualment no poden desenvolupar l'activitat.