05 de abril de 2020
05.04.2020
Regió7

Picabaralla entre El Homrani i Díaz per les retallades en les polítiques d'ocupació

El conseller creu que la proposta del govern «no és raonable i critica les formes de l'executiu

05.04.2020 | 00:28
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani

Les polítiques per abordar la crisi del coronavirus generen discrepàncies entre el govern espanyol i la Generalitat. Ahir, el focus de debat van ser les retallades en el fons de polítiques actives d'ocupació, una partida pressupostària que es destina a cursos formatius per a persones que es troben a l'atur.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va defensar la proposta, argumentant que la formació durant els pròxims mesos quedarà paralitzada. Minuts després, també davant els micròfons de Catalunya Ràdio, el conseller de Treball, Afers Social i Família, Chakir el Homrani, va opinar que la retallada «no és raonable» i va criticar les formes del govern espanyol.

Durant l'entrevista, El Homrani va recordar que el ministeri encapçalat per Díaz ha retallat en 215 MEUR el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d'ocupació, una xifra que equival a un 55,3% dels fons que es van assignar l'exercici anterior. Segons el conseller, la decisió del govern espanyol és «una equivocació» perquè «caldran polítiques actives d'ocupació un cop superada la crisi de la Covid-19». «Entenem les dificultats de la situació, però es podrien haver pres decisions sobre altres àmbits pressupostaris», ha remarcat El Homrani.

A banda, el conseller de Treball va criticar les formes del govern espanyol, el qual no va comunicar la seva decisió directament a les comunitats. «No hi va haver cap tipus d'informació prèvia; ens en vam assabentar el mateix matí en què se celebrava la conferència sectorial a través d'una publicació del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE)», va lamentar El Homrani.

Yolanda Díaz, en canvi, va celebrar la decisió de l'executiu espanyol i va explicar que el seu ministeri ha repartit 1.048 MEUR a tot l'Estat (173 MEUR a Catalunya) gràcies a la retallada en el fons de polítiques actives d'ocupació. A més, va recordar que les comunitats podran destinar aquests recursos «a les partides que desitgin».

Finalment, Díaz va carregar contra El Homrani, dient que no s'esperava que el conseller de la Generalitat votés en contra la proposta del govern central. «Si fos pel conseller, Catalunya s'hauria quedat sense 173 MEUR per lluitar contra el coronavirus».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit