El president català, Quim Torra, va traslladar ahir al president de Govern estatal, Pedro Sánchez, el seu aval a la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 26 d'abril, tot i que va demanar-li que la mesura s'acompanyi del manteniment del «confinament total, excepte els serveis essencials».

Torra va comunicar aquesta postura a Sánchez a la reunió telemàtica que va mantenir ahir el president del espanyol amb els presidents autonòmics, en la qual aquests van assenyalar, així mateix, les necessitats de les seves comunitats davant la crisi sanitària provocada pel virus.

En una declaració institucional efectuada després d'aquesta reunió, Quim Torra va explicar que va demanar a Pedro Sánchez mantenir el «confinament total» perquè «no és moment d'abaixar la guàrdia». «No volem que el Govern espanyol s'equivoqui novament. No ens ho podem permetre», va sentenciar.

Quim Torra va defensar seguir amb les mesures actuals per evitar que «milers i milers de treballadors s'exposin al contagi» del coronavirus i va revelar que la seva proposta de mantenir el «confinament total» coincideix amb el plantejat en la reunió per la presidenta balear, Francina Armengol, i el castellanomanxec, Emiliano García-Page.