El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va ser ingressat ahir en una unitat de vigilància intensiva per un empitjorament del seu estat, després d'haver estat ingressat a causa del coronavirus.

«Durant aquesta tarda, la condició del primer ministre ha empitjorat i, seguint els consells del seu equip mèdic, ha estat traslladat a una unitat de vigilància intensiva a l'hospital», va comunicar Downing Street.

«El primer ministre ha demanat al ministre d'Exteriors, Dominic Raab, que és primer secretari d'Estat, que actuï en nom seu quan sigui necessari», va afegir, segons el diari The Guardian.

El primer ministre britànic va ser ingressat diumenge a l'Hospital St. Thomas de la capital, Londres, a causa de «símptomes persistents» de la malaltia de la qual va donar positiu fa onze dies.

Johnson va revelar el 27 de març passat el contagi i set dies després va confirmar que no abandonaria l'aïllament perquè continuava presentant símptomes «lleus», en concret febre. Durant aquest temps, va continuar treballant des de Downing Street i va participar en reunions per videoconferència.

No obstant això, el seu ingrés hospitalari havia atiat les especulacions sobre una possible cessió de competències.

Aplaudiment als sanitaris

L'última vegada que Johnson va aparèixer en públic, molt breument, va ser dijous a la porta de Downing Street, per aplaudir el personal sanitari.

Des del seu confinament ha llançat missatges al país en tres vídeos, en els quals presentava bastant mal aspecte. En el missatge de divendres passat, Boris Johnson va manifestar que es trobava millor, encara que continuava tenint febre.