La nit del 12 de març, amb molt poques hores de temps, es va decidir confinar, tancar, amb controls de policia els accessos a quatre municipis de la Conca d'Òdena. La mitjanit de diumenge, els Mossos es van retirar. Havien rebut les ordres d'Interior, i el departament l'aprovació del Govern de l'Estat. Poques hores després apareixia publicada al BOE l'ordre SND/323/2020 que deixa sense efecte les restriccions d'entrada i sortida de persones dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. Els Mossos d'Esquadra han tingut desplegat en aquest territori 100 mossos per poder fer efectiu el confinament. El cos ha anunciat que farà controls aleatoris per evitar un relaxament del tancament entre els veïns de la zona.

Ahir, aquests municipis van passar a tenir la situació igual que la resta del país. El focus del coronavirus d'Igualada ha deixat de créixer a un ritme diferent del de la resta del país. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha insistit en les darreres hores que es tracta només de l'aixecament del confinament perimetral, i recordava que ara l'àrea està igualment confinada, però com la resta del país.

Fonts municipals indicaven ahir a la tarda que les poblacions confinades recuperaran la connexió amb l'exterior, així com les connexions urbanes i entre les mateixes localitats. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprendrà la circulació de trens a la línia R6 (Igualada) entre les estacions de la Pobla de Claramunt i Igualada un cop aixecat el confinament específic a la Conca d'Òdena. D'aquesta manera, es tornaran a cobrir els trajectes entre les estacions de la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí i Igualada.

La freqüència d'aquesta línia és de dilluns a diumenge 1 tren cada hora a la línia R5 (Barcelona-Manresa), 1 tren cada hora a la línia R6 (Barcelona-Igualada) i 1 tren cada hora a la línia L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa), amb reforços a les hores punta d'entre setmana. La composició dels trens és doble (sis cotxes).

Amb aquestes accions, la Conca d'Òdena inicia una recuperació progressiva de la connectivitat amb l'exterior per, posteriorment, recuperar la connectivitat interior.