L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, com a portaveu dels alcaldes i alcaldesses de la Conca d'Òdena, insisteix a la ciutadania que continuï respectant les mesures d'aïllament social i que tothom romangui als seus domicilis.

Segons ha explicat l'alcalde, des que es va aixecar el confinament perimetral de la Conca, s'ha detectat un relaxament pel que fa a l'acatament d'aquesta directriu.

Castells ha recordat a la població que el confinament encara existeix, ara sense diferència respecte d'altres zones del país, però limitant la mobilitat.

L'alcalde d'Igualada explicava ahir que «sembla que l'evolució de les dades va en la bona direcció i això és gràcies a la disciplina que s'ha mantingut fins ara en el compliment de les mesures. Tot i així, després de tants esforços i d'actitud exemplar, no ens podem permetre que hi hagi una segona onada de contagis provocada pel relaxament en el compliment de les mesures». Castells va demanar ahir corresponsabilitat als veïns i veïnes i un compliment de les restriccions en consideració als més vulnerables i a tot el personal sanitari que està treballant incansablement des de fa setmanes.

En aquest sentit, segons dades de la Policia Local, des de l'anunci de l'aixecament del perímetre de confinament, han incrementat les intervencions relacionades amb el confinament.