L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha explicat a Regió7 que s'ha adreçat als diferents cossos policials, com els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Gendarmes, perquè evitin l'arribada de segons residents al municipi.

En aquest mateix sentit, ha explicat que si detecten que hi ha activitat en una segona residència que fins ara estava buida, actuaran. Tot i això, el batlle descartava emprendre accions contra aquells segons residents que han estat a Llívia des que va començar el confinament.

D'altra banda, l'Ajuntament ha fet una compra de 3.000 mascaretes de roba, de les quals unes 1.500 ja s'han repartit entre els residents al municipi. L'alcalde afegeix que no volen que cap veí surti al carrer sense portar-ne «per la seva protecció i per la dels altres».

Més trànsit al túnel del Cadí

El pas de vehicles pel túnel del Cadí es va incrementar dimarts passat en comparació al dimarts de la setmana passada, quan també estava vigent el confinament. Segons dades del Servei Català de Trànsit, aquest dimarts, el trànsit de vehicles en direcció a Barcelona va créixer el 18,2%, mentre que en direcció a Puigcerdà va augmentar el 7,2%.

Tot i això, es manté el descens respecte de l'últim dimarts sense confinament, amb caigudes superiors al 80% en els dos sentits de la marxa.