El Govern ha decidit endarrerir al 20 d'abril el repartiment, a través de les farmàcies, de 1,5 milions de màscares per a la població de Catalunya. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, després de la reunió extraordinària celebrada telemàticament pel Govern aquest divendres.

La Generalitat va informar dijous que ha adquirit 14 milions de màscares que anirà rebent mica en mica i que inicialment pensava començar a distribuir a la població a partir de la setmana que ve.

En lloc de repartir les primeres 100.000 mascaretes a partir de l'14 d'abril, el Govern ha decidit, després de parlar-ho amb el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics, retardar a el 20 d'abril la distribució del primer contingent, que serà gran, de 1,5 milions d'unitats.

El repartiment es farà a través de les farmàcies catalanes i amb la presentació de la targeta sanitària de el sistema català de salut de l'usuari que vulgui recollir-la.

Segons Budó, així des del primer moment es podrà "assegurar una quantitat de màscares prou elevada perquè tots la puguin obtenir".

Les primeres màscares haurien segons la seva opinió anar a mans del "col·lectiu de persones vulnerables" i els que "reprendran aviat la seva activitat laboral fora dels seus domicilis".