La ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha assegurat que, malgrat que aquest dilluns molts treballadors de serveis no essencials han de tornar al seu treball, el confinament seguirà estant "plenament vigent".

En la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, celebrat de forma extraordinària, Montero ha agraït a totes les persones el seu "esforç, sacrifici i disciplina social" que estan complint aquestes recomanacions i que permeten salvar vides.

En aquest sentit, la portaveu de Govern ha destacat la necessitat de continuar amb les mesures d'higiene i de distanciament social per tal de frenar la pandèmia de l'coronavirus a Espanya.

A més, ha agraït el treball de la "primera línia que està a el front" a la lluita contra el virus, els sanitaris, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, l'exèrcit i tots aquells que treballen "de manera intensa" perquè els pacients es recuperin, les persones se sentin "segures" i es compleixin les instruccions marcades pel Govern.