L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha ordenat a totes les regidories fer un nou pressupost a partir de la situació del coronavirus. L'objectiu principal és trobar els fons necessaris per poder destinar partides de diners a afrontar les situacions que afectin els col·lectius més vulnerables de la població.

Riera també vol estalviar en algunes regidories per invertir en mesures per incentivar el consum i ajudar a la producció. Seran unes polítiques socials i econòmiques que hauran de tenir continuïtat i condicionaran el pressupost per al 2021.

L'alcalde ha volgut recordar que el primer paquet de mesures econòmiques que l'Ajuntament va anunciar fa uns quants dies suposen un impacte a les arques municipals d'uns 200.000 euros, si bé ha remarcat que el d'Olesa «és un ajuntament sanejat i amb un estalvi important» -2,4 milions d'euros de romanent al tancament de l'exercici 2019- «i això ens permetrà fer diferents accions».

Per exemple, una de les accions que vol fer l'Ajuntament, que ja paga puntualment proveïdors, és avançar al màxim els terminis de pagament, i fer el mateix amb les subvencions a entitats. També s'està perfilant un nou paquet de mesures econòmiques adreçades a la reactivació de les activitats que més han patit aquesta aturada.

Segons Miquel Riera, «ara és una incògnita saber quines seran les conseqüències reals del que està passant, i per això també caldrà veure quines mesures prenen els governs per a la reactivació de l'economia. La idea és cobrir algunes coses que administracions superiors no cobreixin».

Estabilitat a les residències

La situació dels brots de coronavirus a la residència Santa Oliva i a la de Sant Agustí sembla que ara s'ha estabilitzat. Els primers dies després de detectar-se el brot hi va haver un contagi ràpid. Ara, en canvi, la direcció de les residències, segons el mateix alcalde, els han fet arribar missatges de certa tranquil·litat i estabilització en el nombre de nous casos.

De la residència Santa Oliva, i segons dades de la direcció del centre, resten dues persones ingressades a l'Hospital de Martorell. Fins ara han perdut la vida 16 de les persones que estaven ingressades, i a la residència hi ha hagut 8 morts més, si bé en cap d'aquestes morts s'ha pogut provar que sigui per coronavirus. Hi ha 3 positius i 3 més presenten símptomes.