El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que defensarà el dret a l'autodeterminació de Catalunya «en qualsevol fòrum en què participi», perquè treballen «per la independència».

Així ho va assegurar en declaracions a Tarragona Ràdio l'endemà que la portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, afirmés que Torra està disposat a participar en qualsevol escenari que sigui de «treball, col·laboració i cooperació».

Referent a la defensa del dret a l'autodeterminació, el president va asseverar que «som un govern independentista, nosaltres també treballem per la independència de Catalunya, i per tant és evident que nosaltres en qualsevol fòrum en què participem defensarem el dret a l'autodeterminació de Catalunya». Dijous, la consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ja va alertar, en relació amb els nous pactes de la Moncloa que l'Executiu català que comparteixen JxCat i ERC no participarà en cap acord que «pretengui enfortir la recentralització de l'Estat» .