Els nous contagis per coronavirus a la Xina van arribar ahir a la seva pitjor dada des del mes de març passat, amb 99 nous casos del nou coronavirus. D'aquests, 97 es van diagnosticar a pacients provinents de l'estranger, els anomenats casos «importats». A més, la xifra d'infectats és més del doble que els 46 casos anunciats en la vigília. Els denominats casos i mportats són una de les grans preocupacions del Govern xinès, que va posar en marxa un veto temporal a l'entrada al país de ciutadans estrangers des del 28 de març.

De moment, però, la mesura implementada pel Govern xinès no ha aconseguit reduir les xifres de contagis del virus importats, que ja sumen 1.280 en total (481 d'ells ja donats d'alta).

La ciutat de Xangai, important pol econòmic i comercial a l'est del país, és d'on provenen la majoria d'aquests 99 nous casos, concretament 52, dels quals 51 van ser passatgers d'un mateix vol procedent de Rússia, una frontera que els últims dies ha suposat un maldecap per a l'executiu xinès.

Precisament, la província nord-oriental de Heilongjiang, fronterera amb Rússia, és l'altra gran protagonista dels casos importats anunciats ahir, amb 21, tots ells procedents del país eurasiàtic, mentre que els dos casos de contagi local identificats ahir també es van localitzar en aquesta regió. Per això, el dia 8 passat, les autoritats xineses van decidir tancar el pas fronterer de Suifenhe, a un centenar de quilòmetres de la ciutat russa de Vladivostok.