Ferrocarrils ha mantingut aquesta setmana, coincidint amb l'aixecament de les restriccions de mobilitat en què només es permetia l'activitat dels sectors essencials, la tendència a la baixa en el nombre de viatgers d'un dia laborable, amb una mitjana diària de 23.700 validacions, el 93% menys que les de la mateixa setmana de l'any 2019. Aquesta xifra és fins i tot inferior a la de les setmanes prèvies a aquesta restricció. Si es mira el comportament de la demanda aquesta setmana respecte a les anteriors, s'observa un descens de validacions del 29,4% respecte a la setmana del 16 de març i del 2,6% respecte a la setmana del 23 de març. Comparat amb les dues setmanes de restricció de la mobilitat laboral, hi ha hagut un augment de l'entorn del 42%.

Pel que fa a l'ocupació dels trens, l'oferta actual ha permès que en tot moment s'hagi situat per sota del 33% que indiquen les autoritats per tal de poder garantir la distància mínima entre persones. La màxima ocupació a la línia Llobregat-Anoia, que és la que connecta amb Manresa i amb Igualada, ha estat del 14%, i la de Barcelona-Vallès ha sigut del 23%. Sempre durant la primera franja de l'hora punta del matí, que aquests dies s'ha desplaçat lleugerament cap a les 6.30 h, una hora abans que la tendència anterior a l'inici de l'episodi.

Pel que fa al cap de setmana, a la línia Llobregat-Anoia circularan 1 tren en cada hora i sentit a l'R5 (Manresa), igualment a l'R6 (Igualada) i a l'S4 (Olesa de Montserrat). Continuen vigents les mesures higièniques que FGC ha anat prenent des de l'inici d'aquest episodi de pandèmia.