La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha demanat a la Comissió Europea que investigui si Espanya està treballant per minimitzar les crítiques al govern en la gestió de la crisi del coronavirus i, en cas afirmatiu, que "prengui mesures". En un comunicat els populars han explicat que preveuen registrar una pregunta escrita hores després que el Cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, afirmés en roda de premsa que s'està intentant "minimitzar" la crítica a l'executiu. "Les declaracions apunten a un atac evident i molt greu contra les llibertats del que seria responsable el govern", ha assegurat Montserrat.

Poc després de la compareixença de Santiago, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha negat que es vulgui perseguir la crítica i ho ha atribuït a un lapsus.

A la pregunta escrita, Montserrat demanarà que la Comissió Europea insti els governs de la UE a "respectar les normes de l'estat de dret i els valors de la UE", entre els que ha recordat que s'inclou la llibertat d'expressió.

A més, també preveu preguntar com s'està fent l'avaluació de les actuacions dels diferents governs en relació a drets i llibertats en la lluita contra el coronavirus.