El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va traslladar ahir al president del Govern central, Pedro Sánchez, que és «imperatiu superar el període de confinament» després del 9 de maig per evitar «danys irreversibles», i va exigir que aquesta desescalada es produeixi adaptant-se tant a Espanya com dins de la Comunitat Valenciana «al mapa real» de la pandèmia perquè «el centralisme no és intel·ligent».

Puig, a la roda de premsa per explicar la videoreunió que va mantenir amb Sánchez i la resta de presidents de les comunitats autònomes, va constatar que el confinament està afectant «tota la població, el teixit social i econòmic», per la qual cosa pot «provocar danys irreversibles» i és «imperatiu» superar-la.

No obstant això, va assenyalar que és un «error» plantejar la sortida entre una disjuntiva de seguretat de salut o economia, sinó que s'ha de «dotar de la màxima seguretat sanitària l'activitat econòmica». En aquest sentit, va defensar un desconfinamient que s'ajusti a la raons geogràfiques, sectorials i demogràfiques.