Almenys 17 persones, entre elles una agent de la Policia, van perdre la vida aquest en un tiroteig en una comunitat rural de l'est del Canadà i que s'ha convertit en el tiroteig més sagnant en la història del país, segons van informar diumenge les autoritats. El sospitós de la massacre, identificat com a Gabriel Wortman, és un tècnic dental de 51 anys, que també va morir, abatut.

El superintendent de la Policia Muntada a la província de Nova Escòcia, Chris Leather, va explicar ahir durant una roda de premsa que l'incident es va iniciar durant la nit de dissabte a la localitat de Portapique, a uns 1.250 quilòmetres al nord-est de Toronto.

La Policia va rebre informació de trets en un habitatge de la localitat i els agents que van respondre a la crida s'hi van trobar una "escena caòtica" amb "nombroses víctimes", però no l'autor dels trets.

Durant tota la nit de dissabte i el matí de diumenge, la policia va perseguir el suposat autor de la matança mentre diversos testimonis informaven d'incendis en instal·lacions i vehicles.

Les autoritats van sol·licitar als habitants de la zona que es mantinguessin tancats en els seus habitatges per la presència d'un "tirador", encara que sense informar que havia causat múltiples víctimes mortals.

La policia muntada va indicar que l'oficial morta és Heidi Stevenson, que pertanyia a aquesta institució des de feia 23 anys, i va revelar que el sospitós de la matança, identificat com Gabriel Wortman, un tècnic dental de 51 anys, també va morir. La comandanta de la policia muntada, Lee Bergman, va declarar que l'agent Stevenson «va respondre a la crida del deure i va perdre la vida quan protegia els que servia». «Dos nens han perdut la seva mare i el seu marit ha perdut la seva companya», va lamentar.

La policia no va identificar la resta de les víctimes mortals ni va indicar els possibles motius de la matança o la relació dels morts amb el presumpte autor.

Abatut 100 quilòmetres al sud

Inicialment, la policia va informar que Wortman havia sigut capturat pels agents, però posteriorment es va saber que el presumpte autor dels trets va ser abatut a la localitat d'Enfield, a uns 100 quilòmetres al sud de Portapique. Mitjans de comunicació locals van assenyalar que Wortman es va desplaçar en un vehicle similar als utilitzats per la policia muntada, i fins i tot vestia un uniforme semblant als de la força policial.

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va lamentar en un comunicat els fets. «M'entr

isteixen les notícies d'aquest acte de violència sense sentit a Nova Escòcia, que ha costat la vida a diverses persones, inclosa una agent de la policia muntada del Canadà», remarcava Trudeau en el seu missatge.