El nombre de defuncions a la residència de Navàs en què s'ha confirmat que la causa ha estat la Covid-19 s'eleva a un total de 15, segons va fer públic l'Ajuntament en un comunicat, després del cap de setmana. Són, per tant, tres residents més els que hi han mort en els últims cinc dies com a conseqüència del coronavirus, ja que l'anterior comunicat es va fer dimecres passat, i en aquell moment el nombre era de 12.

Tanmateix, el consistori navassenc ha posat en relleu que, després que la setmana passada l'Ajuntament reclamés l'arribada de tests per a la residència del poble, aquest cap de setmana «s'han produït alguns avenços». En primer lloc, s'ha procedit a la desinfecció integral del centre, «una reclamació que feia dies que havia estat expressada pel consistori».

Segons el mateix comunicat, al llarg del cap de setmana també ha visitat la residència un equip de metges sense fronteres especialitzat en epidèmies, i «la direcció de la residència i l'equip de metges van revisar els protocols d'actuació per millorar l'eficàcia de les mesures que es prenen per bé d'evitar els contagis als residents i al personal».

Pel que fa a l'arribada de tests, l'Ajuntament navassenc explica que el departament de Salut els ha avisat que avui es desplacin a fer els tests PCR a tot el personal i també als residents. D'altra banda, també ha informat que estan a l'espera de saber els resultats dels tests que es van fer a alguns treballadors i treballadores de la residència, amb motiu de l'assaig clínic dirigit per Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

En aquest darrer balanç, l'Ajuntament de Navàs ha concretat que avui al municipi hi ha 44 persones que han donat positiu per coronavirus. Des del 17 març passat, quan es va anunciar l'estat d'alarma, al poble hi han mort 36 persones, 23 de les quals confirmades per coronavirus. A la residència d'avis i àvies del poble han mort 16 persones, 15 de les quals, com es deia anteriorment, a causa del virus.