El caputxí manresà fra Valentí de Serra exhibeix novament el saber culinari que atresora al llibre Cuina pairal i conventual, del segell santvicentí Farell Editors. Un receptari extret de vells manuscrits i tractats antics que posa en valor el fet gastronòmic dels convents. Per la seva banda, Elisenda Carballido i Montserrat Enrich publiquen Les ortigues. Remeis, cuina, usos i tradició.

En el camp de la història, a La fi de la guerra dels Segadors. El setge de Barcelona (1651-1652) podem llegir la crònica que va fer el governador Josep de Margarit i de Biure. En una altra temàtica, Farell publica Rondallari de Pineda, recollit fa un segle per Sara Llorens, i que Josefina Roma presenta en edició il·lustrada per Waldesca Santana.

Per als amants de la muntanya, dues novetats: El Montseny, rutes en cotxe i a peu, d'Òscar Farrerons; i Excursions pels camins històrics del Vallès Occidental, d'Albert Vicens.