L'Ajuntament de Solsona comença a distribuir a partir de diumenge mascaretes infantils. Es fa justament amb el primer dia en que els menors de 14 anys podran sortir al carrer unes estones acompanyats d'adults. Són mascaretes higièniques de talla infantil confeccionades a casa per la xarxa de cosidores voluntàries. Per tal d'evitar aglomeracions en el lliurament, l'Ajuntament ha establert un horari d'entrega en funció de l'any de naixement de l'infant. També és requisit que estigui empadronat al municipi.

Fonts municipals han indicat que la mainada nascuda entre els anys 2005 i 2010 caldrà que s'adrecin al Teatre Comarcal, mentre que les mascaretes per als nascuts entre el 2011 i el 2017 es lliuraran a la Sala Polivalent.

Les mascaretes, confeccionades a casa per desenes de persones voluntàries, són de cotó, reutilitzables i convé rentar-les diàriament a 60 graus.

Aquest diumenge es farà el primer repartiment, però s'organitzaran més dies de lliurament i que a les farmàcies també es poden recollir mascaretes amb la targeta sanitària. L'Ajuntament demana fer un ús racional de la protecció.